Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halloween

2010.11.04

Jodelle is ünnepelte a Halloween-t, méghozzá sajátkészítésű jelmezében, amiről képeket is láthattok lejjebb. Jodie Katniss Everdeen-nek egyik kedvenc könyve főszereplőjének öltözött, ami egy kis visszhangot keltett a sajtóban. Alább egy interjút olvashattok, ami a breetannerhun.blogspot.com oldalon jelent meg magyar fordításban, eredeti forrást lent találjátok.

 

"Noha Jodelle Ferland-nek csak kis szerepe volt az Alonyat: Napfogyatkozásban Bree Tanner-ként, Hallowee hjelmezét tekintve viszont egy főszerepre vetett szemet. A fiatal színésznő mikroblogján jelentetett meg néhány képet, amelyeken Az éhezők viadala főszereplőjének Katniss Everdeen-nek a bőrébe bújt, sőt, még speciális kitűzővel, íjjal és nyílvesszővel is kiegészítette öltözékét, haját pedig a 12. körzet tiszteletére csinos fonatba rendezte. Ezt vajon figyelemfelkeltés céljából tette volna, hogy esélyelegyen megszerezni a könyv alapján készülő film főszerepét? Ferland azt bizonygatja, hogy ő csak egy egyszerű Viadal-rajongó, twitterén így fogalmaz:

"Az jutott eszembe, hogy milyen klassz lenne egy Katniss-jelmez. Nem kell komolyan venni. Nem akarom felhívni magamra a figyelmet, hogy 'Hé idenézzetek. Én akarok lenni Katniss.' Ez nem verseny."

Valóban, ez nem verseny. De a pletykák szerint a készülő film forgatókönyvét már megmutatták néhány színésznőnek, és e tekintetben ez egy érdekes fejlemény. A kép azt a téves benyomást kelti, mintha Ferland körülbelül 10 éves volna, holott 16, vagyis épp annyi, mint Katniss az első könyvben. Mit gondoltok, Könyvmolyok? Ferland komoly eséllyel indulna ezért a szerepért? Vagy nem tűnik úgy, mintha túl fiatal lenne a szerepre? Vagy talán pluszpontot kap azért, hogy felvesz egy jelmezt két évvel azelőtt, mielőtt bárki más megtenné azt?"

 

A fordító így kommentálja:

 

Idáig a cikk, aminek eredetije itt található. Természetesen a kérdéseket nem bennem fogalmazódtak meg, és én szeretnék is elhatárolódni azok stílusától. Számomra kissé rosszindulatú a cikk, mert ami engem illet, én szurkolok ennek a leányzónak, hogy jó szerepei legyenek a jövőben. Számomra hitelesen játszott az Eclipse-ben, én szimpatikusnak találom az interjúkban, amiket vele kapcsolatban találok, és szívesen megnéznék vele pár filmet, de nem szeretem a horrort, eddig pedig főleg azokban szerepelt.Viszont: kedvet kaptam a könyvhöz. Már ehhez Az éhezők viadalához. Nem egy habos-könnyed lányregény, de mindenképp izgalmasnak tűnik...

 

Én beszerzem a könyvet, mert elég jónak tűnik és bármi is lesz tudjuk, hogy Jodie ezt a szerepet is kifogástalanul játszaná.